Bart Steenhaut ruilt De Morgen in voor Het Laatste Nieuws

Muziekjournalist Bart Steenhaut trekt na 27 jaar de deur bij De Morgen achter zich dicht en zal voortaan aan de slag gaan bij Het Laatste Nieuws. Dat bevestigt Paul Daenen van De Persgroep, de uitgeverij van zowel De Morgen als Het Laatste Nieuws. Momenteel voert de redactie van De Morgen een denkoefening uit over hoe het cultuurkatern in het weekend verbeterd kan worden, zegt hoofdredacteur Lisbeth Imbo.

Het vertrek van Steenhaut bij De Morgen werd vrijdag bekendgemaakt, zegt Daenen. "Bart Steenhaut was meer dan 20 jaar muziekjournalist voor De Morgen. Maar dat kon hij onmogelijk nog eens 20 jaar doen. Tijdens een gesprek met hem maakten we hem duidelijk dat we andere dingen met zijn pen wilden doen." Steenhaut zal dus niet langer de muziekwereld volgen voor Het Laatste Nieuws maar wel grote reportages schrijven, geeft Daenen nog mee.

Ondertussen blijft het op de redactie van De Morgen niet stil. Zo zullen daar werkgroepen worden opgericht om te bekijken hoe de cultuurbijlage kan worden verbeterd, zeker in het weekend. "Aangezien we voor het weekend al op woensdagavond afsluiten, kunnen we een aantal zaken niet opnemen in ons cultuurkatern. We gaan nu bekijken hoe we dat in toekomst kunnen verbeteren", zegt Imbo.