Daarom verschijnt stand-in Rachel in "Friends" in beeld

Er was voor het weekend veel om te doen: een aandachtige fan had ontdekt dat in aflevering 15 uit seizoen 9 van "Friends" heel even te zien is hoe een andere vrouw de rol van Rachel (Jennifer Aniston) speelt. De verklaring hiervoor is echter heel logisch.

In het originele 4:3-formaat waarin de serie opgenomen is, staat de stand-in buiten het kader en is ze dus niet te zien. Maar in het aangepaste HD 16:9-formaat waarin de serie later is uitgebracht, is het kader breder en verschijnt de stand-in dus wel even in beeld.

In het begin van de aflevering uit 2003 "The one with the mugging" is er een shot waarin Rachel en Joey duidelijk naast elkaar te zien zijn (zie video hieronder). De camera gaat even over op Monica en keert daarna naar Joey terug. Op dat moment is in de rand van het frame heel even een andere vrouw te zien die op de plaats van Rachel staat.

Een fout, lijkt het, maar in het originele beeldformaat kwam de stand-in nooit zichtbaar in beeld. Technisch gesproken zit er in de originele opname dus geen fout. Die is er pas in geslopen in het aangepaste beeldformaat.