IS dreigt met nieuwe aanslagen in video

In een nieuwe videoboodschap dreigt de terreurorganisatie Islamtische Staat (IS) om opnieuw aanslagen te plegen. Niet alleen Frankrijk vormt een doelwit, ook landen die samen met Frankrijk luchtaanvallen uitvoeren in Syrië en Irak worden geviseerd.
AP2014

"We hernieuwen onze oproep aan de moslims in Europa, in het ongelovige Westen en overal, de kruisvaarders in hun thuisland of waar ze ook zijn, aan te vallen", zei een extremist in de video die ongeveer elf minuten duurde. Deze video werd vandaag via de sociale media verspreid.

Alle staten die deelnemen aan de luchtbombardementen vormen een doelwit. "We zeggen tegen de staten die deelnemen aan de kruistochtencampagnes dat er, werkelijk waar, een dag komt dat we zullen toeslaan in het centrum van Washington, net als in het centrum van Parijs. Bij God, jullie zullen een dag beleven zoals Frankrijk", zo klinkt het in de video.

Het is nog niet zeker of de video echt is, maar er zijn wel aanwijzingen in die richting. Zo lijkt de video sterk op eerdere publicaties van IS en werden ook fragmenten overgenomen van een vorige video, waarin de extremisten de reeks aanslagen in Parijs opeisten.