Italië opent klopjacht op zwarte Seat

De Italiaanse politie is op zoek naar een zwarte Seat die gisterenavond de grens met Ventimiglia overstak. De 32-jarige Franse bestuurder zou betrokken zijn bij de aanslagen in Parijs.

De 32-jarige Fransman aan boord van de gezochte zwarte Seat Ibiza zou een van de daders van de aanslagen in Parijs zijn. De Italiaanse politiepatrouilles op zowel de snelwegen in Piemonte als die rond Turijn wordt gevraagd om extra aandachtig te zijn.

"Gelieve op zoek te gaan naar een Seat van zwarte kleur, met nummerplaat GUT 18053 die waarschijnlijk via Ventimiglia is binnengekomen. Mogelijk verband met de aanslagen in Frankrijk", zo klinkt het in een bericht van de Italiaanse politie.

Volgens VRT-correspondent Hedwig Zeedijk zijn de zoekacties wel uitgebreid. "Er wordt momenteel in heel Italië gezocht naar de zwarte Seat en dus niet alleen meer in Turijn."