Nieuwe flitsmarathon gaat van start

De lokale en federale politie houden sinds vanmorgen 6 uur een flitsmarathon. Tot morgenvroeg voeren de federale Wegpolitie en 129 lokale politiezones gelijktijdig snelheidscontroles uit.

Zowel de trajectcontroles, de vaste flitspalen als de mobiele radartoestellen zullen ingezet worden. De federale Wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen.

Het is de bedoeling om de bestuurders het gevoel te geven dat hun snelheid overal en permanent gecontroleerd kan worden, en ze daardoor hun rijgedrag aanpassen. "Snelheid is nog steeds de killer nummer één op de weg", zegt de woordvoerder van de federale Wegpolitie. "We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden."

Het is al de vierde keer dat de politie tijdens een flitsmarathon extra controleert op snelheid. De vorige was in april, toen werden meer dan 250.000 voertuigen gecontroleerd en kregen bijna 17.000 automobilisten een boete voor te snel rijden.