Prince annuleert Europese "Piano and a microphone"-tournee

Als gevolg van de aanslagen in Parijs heeft Prince beslist zijn Europese tournee te annuleren. Dat heeft de Franse producent bekendgemaakt. Ook het concert van 22 december in het Koninklijk Circus in Brussel gaat niet door.
NBC/XPOSUREPHOTOS.COM

"Na de tragische gebeurtenissen in Parijs hebben de organisatoren beslist de Europese tournee te verdagen", meldt Interconcerts.

De Amerikaanse popartiest zou de concertreeks "Piano and a microphone" op 24 november openen in het Konzerthaus in Wenen. De solo-concertreeks van Prince omvatte een vijftiental data in twaalf landen, o.a. Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en België.

In Parijs waren in december twee concerten gepland in Opera Garnier. Het optreden in het Koninklijk Circus in Brussel op 22 december zou het sluitstuk van de Europese tournee worden.

Sinds de aanslagen vrijdagavond in Parijs zijn al tal van optredens geschrapt, onder meer van U2, Foo Fighters, Motörhead, Marilyn Manson, Mercury Rev, The Do, Nekfeu of Soprano.

Een van de belangrijkste doelwitten vrijdagavond was het optreden van de Californische band Eagles of Death Metal. In zaal Bataclan werden 89 mensen gedood.