Thriller over terreurcel voorlopig niet in Franse cinema

Na de terreuraanslagen van vrijdag in Parijs komt de thriller "Made in France" voorlopig niet in de Franse zalen. De voor nu woensdag geplande première is andermaal uitgesteld. De provocatieve affiches worden uit het straatbeeld verwijderd.

De film (zie trailer hieronder) van de Franse regisseur Nicolas Boukhrief (52) gaat over een moslimjournalist (rol voor Malik Zidi), die infiltreert in een islamistische terreurcel, om informatie te achterhalen over een geplande terreuraanslag in Parijs, die chaos moet veroorzaken in het hart van de hoofdstad.

De thriller zou oorspronkelijk al begin dit jaar uitkomen, maar na de aanslag op de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo in januari was de première al een keer verschoven.

De provocatieve affiches met een AK-47 die opgaat in de Eiffeltoren worden in Parijs uit het straatbeeld verwijderd en ook alle andere promotie voor de film wordt opgeschort. De release van de film is uitgesteld, het is op dit moment niet duidelijk of en wanneer de film nog in de zalen komt.