"We zaten niet naast de rivier, nee, we zaten in de rivier"

Het regende hard, erg hard, afgelopen weekend in Leeds, Groot-Brittannië. Die regenval leidde tot plaatselijke overstromingen, onder meer nabij de Kirkstall Bridge Inn. Toen de eigenaar van de pub, Steve Holt, en de manager, John Kelly, doorhadden dat er geen kruid gewassen was tegen het stijgende water, probeerden ze toch hun goed humeur te behouden. Ze nestelden zich in de tuin van de pub op een bank en genoten daar van een koele pint bier. De foto daarvan ging gisteren viraal. BBC vroeg hen dan ook om een reactie.

"Toen we ons realiseerden dat het water erg snel steeg en moeilijk tegen te houden was, besliste Steve om er zandzakken bij te halen. Ik stond erbij en keek ernaar, al roepend tegen het water. Maar dat hielp niet veel."

"Toen we uiteindelijk merkten dat het water niet meer steeg, en de schade intussen berokkend was, besloten we dat we even goed in de tuin konden gaan zitten om daar onze pint bier op te drinken."

"Het was heus wel koud. De eerste 15 minuten waren dan ook niet comfortabel. Maar daarna bleek onze beslissing verrassend therapeutisch. Om daar niet alleen naast de rivier te zitten, maar zelfs in de rivier."

"Geleidelijk voelde het meer normaal aan. Het werd leuk. We besloten tenminste om ons niet door de rivier te laten doen. De klanten in de zaak vonden het vooral erg dwaas. Wellicht hadden ze gelijk. Omdat er ook ouders waren die hun kinderen juist leren om niet te dicht bij de rivier te gaan."

"Uiteindelijk heeft Steves echtgenote ons verplicht terug naar binnen te komen, wat we dan ook als stoute kleine jongens gedaan hebben."

lees ook