Achttien illegalen uit koelwagen gehaald in Jabbeke

Er zijn dinsdagmiddag 18 vluchtelingen aangetroffen in een koelwagen ter hoogte van Jabbeke. Dat meldt "VTM Nieuws" en het bericht wordt bevestigd door de federale politie. De vluchtelingen stellen het goed.

De vrachtwagen kwam vanuit Calais en reed richting binnenland. Plots hoorde de bestuurder van de koelwagen gebonk op de wanden. Hij stopte even verder aan het tankstation in Jabbeke. Omdat de verkeerspost dichtbij ligt, waren de politiediensten snel ter plaatse en werden de vluchtelingen opgevangen door de Dienst Vreemdelingenzaken.

Over hun nationaliteit is nog niets gekend. Ze stellen het goed. "Waarschijnlijk hoopten de vluchtelingen de andere kant uit te gaan, naar Groot-Brittannië, maar kregen ze snel door dat ze niet die richting uitgingen. Dat zien we de jongste tijd wel vaker", besluit Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie.