Almaci wil overleg met collega-partijvoorzitters

Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil met haar collega-partijvoorzitters rond de tafel gaan zitten na de aanslagen van vorige vrijdag in Parijs. "Groen is beschikbaar om over de grenzen van meerderheid en oppositie te werken aan een concrete versterking van ons beleid", luidt het. Maandag had ook oppositiepartij SP.A al aangedrongen op samenwerking over de partijgrenzen heen.
Foto Kurt bvba

"Nu meer dan ooit is het moment om schouder aan schouder de strijd aan te binden met degenen die onze waarden en onze samenleving met geweld willen ontwrichten", oordeelt Almaci. "Het is geen moment voor gepalaver, maar om samen kordaat de zaken aan te pakken, en dat werkt het best als we meteen samen aan tafel gaan zitten met de partijvoorzitters."

Concreet wil de groene voorzitster overleg over drie punten: het binnenlandse veiligheidsbeleid, Syriëstrijders en het Belgische beleid in het Midden-Oosten. "Wij hebben een duidelijk actieplan 'Veiligheid en verbondenheid', en kunnen dus meteen concreet worden."