Asielzoekers bezetten tweede dag op rij kraan in Brussel

De acht asielzoekers die gisteren in de vroege ochtend twee kranen hebben bezet op een werf aan de Naamsepoort, hebben de nacht doorgebracht in die kranen. Ze weigeren nog steeds naar beneden te komen. Dat meldt de Brusselse lokale politie. De asielzoekers eisen verblijfspapieren maar voorlopig is er niet op hun eisen ingegaan.

De acht asielzoekers klommen gisterochtend rond 4 uur op de twee kranen. Het gaat om mensen die al verschillende jaren in België zijn en al even lang tevergeefs verblijfspapieren proberen te krijgen. De Brusselse lokale politie nam gisteren contact op met de Dienst Vreemdelingenzaken om te zien of de directeur van de DVZ, Freddy Roosemont, bereid was de asielzoekers te ontmoeten.

Directeur Roosemont stemde toe tot een gesprek in de burelen van de DVZ maar daar wilden de asielzoekers niet op ingaan.