Brusselse parken en bossen gesloten wegens voorspelde rukwinden

De parken en bossen in het Brussels Gewest worden vanaf 17 uur tot morgenochtend gesloten voor het publiek. De beslissing is genomen omdat er voor vannacht rukwinden tot 80 kilometer per uur worden voorspeld, zo meldt Leefmilieu Brussel.

De overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest raadt de mensen aan "om de omgeving van de gewestelijke groene ruimten (parken en bossen) te vermijden en op een veilige afstand te blijven van bomen".

De parken die Leefmilieu Brussel kan afsluiten, zullen verboden worden voor het publiek. Ze worden heropend "na inspectie, opruiming van eventuele schade en beveiliging". In de parken die niet kunnen worden afgesloten, wordt een bericht gehangen aan de ingang en lichten de parkwachters het publiek in.