Charlie Sheen: "Ik ben hier om te bekennen dat ik hiv heb"

Charlie Sheen is hiv-positief. Dat heeft de Hollywoodster bevestigd in de "Today show" op NBC. Daarmee komt er een einde aan de geruchten die de afgelopen dagen in verschillende Amerikaanse media de ronde deden.

Vorige week was in verschillende media te lezen dat "een wereldberoemde acteur al jaren geheim houdt dat hij hiv-positief is". De naam werd niet bekendgemaakt, maar vrij snel werd Charlie Sheen genoemd. Dat gisteren duidelijk werd gemaakt dat hij "een onthulling" zou doen in de "Today show" voedde de geruchten enkel meer.

"Ik ben hier om te bekennen dat ik hiv-positief ben. Die drie letters veranderden mijn leven. Het is een keerpunt", zei de acteur. Met de bekentenis wil de acteur naar eigen zeggen een halt toeroepen aan de geruchten en halve waarheden die de laatste tijd in de pers verschenen. "Sommige van mijn zogenoemde vrienden hebben me voor miljoenen dollars gechanteerd om mijn ziekte geheim te houden. Ik vertrouwde hen en ik dacht dat ze mij konden helpen. In plaats daarvan hebben ze mij verraden."

De 50-jarige acteur heeft naar eigen zeggen vier jaar geleden te horen gekregen dat hij hiv-positief is. Hij weet wel niet hoe hij besmet is geraakt. "Het begon met een reeks ernstige aanvallen van hoofdpijn. Ik dacht dat ik een hersentumor had. Ik dacht dat het gedaan was met mij."

Sheen is vooral bekend als de losbandige vrijgezel Charlie Harper uit de sitcom "Two and a half men". In 2011 werd hij door het productieteam van de televisieserie ontslagen na klachten over zijn gedrag op en buiten de set. De acteur was jarenlang verslaafd aan drugs en seks.

Ondanks de aankondiging krijgen de tabloids heel wat kritiek op de "heksenjacht" die ze gehouden hebben. Sommigen vinden dat ze door de berichten van de afgelopen dagen het taboe rond hiv opnieuw groter hebben gemaakt.