Concerten in Brussel gaan door zoals gepland

De optredens die de komende dagen plaatsvinden in de concertzalen in Brussel worden niet afgelast na de verhoging van de terreurdreiging. De voorbije nacht raakte bekend dat de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen België en Spanje in het Koning Boudewijnstadion in Brussel afgelast wordt.
Matthias Engels
Arsenal heeft in mei zijn 15e verjaardag gevierd in de AB

Alle concerten van de komende dagen in de Brusselse concertzalen Botanique, Koninklijk Circus, Paleis 12, Vorst Nationaal en AB gaan door zoals gepland.

Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) maakte afgelopen nacht bekend dat het dreigingsniveau in heel het land wordt verhoogd van niveau 2 (gemiddeld) naar niveau 3 (ernstig). Daarop besliste de voetbalbond de interland België-Spanje te annuleren.

De concertzalen in Brussel laten alle geplande events doorgaan. De organisatoren roepen de bezoekers op om in de mate van het mogelijke geen zakken mee te nemen naar de optredens, om de veiligheidscontroles te vergemakkelijken. De zalen hebben hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt.