Egypte arresteert 2 luchthavenmedewer­kers Sharm el Sheikh

De Egyptische autoriteiten hebben twee medewerkers van de luchthaven van Sharm el Sheikh gearresteerd in verband met de crash van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaï. Dat melden de veiligheidsdiensten van het land.

Het Russische passagiersvliegtuig dat op 31 oktober in de Sinaï is neergestort, was vertrokken vanop de luchthaven van de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. Vrijwel meteen doken vermoedens op dat kwaad opzet in het spel was, een piste die na de Britten en de Amerikanen vandaag ook door de Russen naar voren wordt geschoven. Rusland stelt dat een bom aan boord is ontploft.

De Egyptische autoriteiten hebben nu twee medewerkers van de luchthaven gearresteerd. "Ze worden ervan verdacht hulp te hebben geboden aan hen die de bom aan boord van het vliegtuig hebben gebracht op de luchthaven van Sharm el Sheikh", zo meldt een woordvoerder van de veiligheidsdiensten.