Freddy De Vadder does it in de vuilbak

De West-Vlaamse intercommunales hebben Freddy De Vadder weten te strikken voor hun nieuwe zwerfvuilcampagne "Let's do it op school in de vuilbak". Samen roepen ze met de slogan "Ge wit woa dajt kunt steken" secundaire scholen op de strijd tegen vuil in en rond hun schoolomgeving aan te pakken. De campagne is voorgesteld in Diksmuide.

De West-Vlaamse afvalintercommunales IVIO, IVVO, IVOO, MIROM, IMOG en IVBO, slaan samen met de provincie al sinds 2012 de handen in elkaar om zwerfvuil aan te pakken. Dit jaar richten ze hun pijlen op scholen. Met de actie willen ze middelbare scholen aanzetten tot een correct afvalgedrag in en ronde schoolmuren.

"Leerlingen zijn zich vaak niet bewust van de zwerfvuilproblematiek op school, maar ook schoolteams weten dikwijls niet hoe ze hun steentje kunnen bijdragen", vertellen de intercommunales.

De properste school maakt kan op een gratis comedy-optreden van Freddy De Vadder, die het gezicht wordt van de campagne. Daarvoor moeten de deelnemende scholen zich inschrijven tegen 9 december, en dan drie maanden lang enkel opdrachten tot een goede einde brengen. Alle info staat op letsdoittindevuilbak.be.