Hulpagenten in Molenbeek mogen niet meer alleen de straat op

Hulpagenten in de politiezone Brussel-West, die ook Sint-Jans-Molenbeek omvat, mogen niet meer alleen de straat op. Alle patrouilles worden met twee mensen uitgevoerd, van wie er minstens één gewapend is. Dat heeft een woordvoerster van de politiezone bevestigd.

Hulpagenten, of agenten van politie zoals ze officieel heten, staan onder meer in voor het regelen van het verkeer, het afwerken van verkeersongevallen en de wijkwerking. Ze mogen geen vuurwapens dragen.

Het debat over de bewapening van hulpagenten was begin dit jaar gelanceerd door Sypol.be. De politievakbond herhaalt vandaag zijn pleidooi om de hulpagenten vuurwapens te laten dragen.

De politiezone Brussel-West omvat de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg.