Jip en Janneke verdwijnen dan toch niet bij HEMA

Jip en Janneke verdwijnen toch niet bij de HEMA. Wel is er een grote kans dat ze er nieuwe collega's bijkrijgen. Dit verklaart HEMA aan de Nederlandse Metro.

Gisteren raakte bekend dat HEMA overweegt om Jip en Janneke te vervangen door andere illustraties om de producten van het bedrijf te sieren. HEMA spreekt dat nu tegen.

"We zijn op dit moment wel aan het overwegen of we voor de leeftijdscategorie 3 tot 8 jaar misschien ook moeten kijken naar andere kinderhelden die we kunnen opnemen in ons assortiment, maar we denken er niet over om afscheid te nemen van Jip en Janneke", aldus een woordvoerder van de winkelketen.

"Wij zijn nog steeds superblij met de twee. In het kader van vernieuwing is het echter nooit verkeerd om te kijken of er naast Jip en Janneke verder nog mogelijkheden zijn voor nieuwe helden."

HEMA heeft wel een voorwaarde voor de eventueel toekomstige maatjes van Jip, Janneke en Takkie: ze moeten net als die drie goed bij het imago van HEMA passen. De animatiefiguren werden bedacht door schrijfster Annie M.G. Schmidt en tekenaar Fiep Westendorp.