Kleine ring in Gent toneel van schietpartij

In Gent hebben agenten gisteravond schoten afgevuurd op een wagen die hen probeerde aan te rijden. Dat gebeurde op de kleine ring, ter hoogte van de Nieuwewandeling. Niemand raakte gewond. De politie heeft vijf verdachten opgepakt.

Rond 23 uur merkte een politieagent verdachte handelingen op aan Einde Were, niet ver van het politiecommissariaat. Hij zag dat enkele mensen hardhandig in een auto werden gesleurd. Een politiecombi stopte voor de wagen en enkele agenten stapten uit om tussen te komen.

Op dat moment stoof de auto, een zwarte Hyundai, weg en probeerde de agenten aan te rijden. "De agenten zagen zich genoodzaakt te schieten, enerzijds om zichzelf in veiligheid te brengen, anderzijds om de wagen tot stilstand te brengen", zegt Manuel Gonzalez van de Gentse politie.

"De wagen is kunnen doorrijden tot om de hoek met de Nieuwewandeling. Daar is het voertuig tot stilstand gebracht door andere collega's die inmiddels in bijstand waren aangekomen. Zij zijn erin geslaagd de vijf verdachten die zich in het voertuig bevonden te arresteren."

Er vielen geen gewonden. Wel is de Hyundai blijkbaar één of meerdere keren geraakt, want de wagen heeft verbrijzelde ruiten en enkele platte banden. De schietpartij zou niets te maken hebben met de verhoogde terreurdreiging in ons land.