Meer dan 21.000 bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon die plaats vond tussen maandagochtend 6 uur en dinsdagochtend 6 uur heeft de politie meer dan 378.578 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 21.168 te snel bleken te rijden. Het rijbewijs van 48 bestuurders werd meteen ingetrokken, zegt de federale politie.

Aan de flitsmarathon namen 184 leden van de federale wegpolitie en 434 politiemensen van 131 lokale politiezones deel. Zij controleerden de snelheid van de wagens op 718 plaatsen met mobiele radars, maar daarnaast deden ook de vaste flitspalen en trajectcontroles hun werk.

De mobiele radars controleerden 378.578 wagens en stelden 17.749 snelheidsovertredingen vast, terwijl de vaste flitspalen nog eens 3.419 bestuurders betrapten die zich niet aan de maximumsnelheid hielden. De resultaten van de trajectcontroles zullen pas later bekend zijn.

"Doel van de sensibiliseringsactie was om de veiligheid op onze wegen te verhogen en het aantal verkeersslachtoffers te doen afnemen, door bestuurders aan te zetten het gaspedaal minder ver in te duwen", zegt de federale politie. "Een derde van het aantal dodelijke ongevallen op onze wegen is te wijten aan overdreven en/of onaangepaste snelheid. Om die reden is en blijft verkeersveiligheid een prioriteit voor de geïntegreerde politie."