Naalden gevonden in de hotelkamers van Salah Abdeslam

Er zijn injectienaalden gevonden in de hotelkamers waar de aanslagen in Parijs werden voorbereid. Dat melden verschillende Franse media. De hotelkamers in de Parijse voorstad Alfortville stonden op naam van de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam.

In Alfortville, een rustige gemeente ten zuiden van Parijs, werd een schuilplaats ontdekt waar vermoedelijk de aanslagen in Parijs werden voorbereid. De twee onderzochte hotelkamers waren geboekt op naam van de voortvluchtige Salah Abdeslam. Naast pizzadozen en andere voedselresten werden er ook naalden gevonden.

Het is niet duidelijk of de injectienaalden gebruikt werden om explosieven te maken, of dat ze als drugsspuiten dienden. De laatste optie is niet onwaarschijnlijk volgens de Franse krant Le Point, omdat een getuige van het bloedbad in de concertzaal Bataclan verklaarde dat de daders "wel verdoofd leken" en ze "een doodse blik in hun ogen" hadden.

Het hotel beschikt niet over bewakingscamera's, maar volgens de Franse media zouden er wel DNA-sporen gevonden zijn. Ook de harddisk van de computer aan de receptie werd meegenomen.

Een tweede schuilplaats

Een tweede schuilplaats werd zondagavond al ontdekt door de Franse politie. Het huis in de Parijse voorstad Bobigny werd geboekt door Brahim Abdeslam, de broer van de voortvluchtige verdachte. De 31-jarige Brahim blies zichzelf op in het Parijse café Comptoir Voltaire. In Bobigny werden gsm's ontdekt die nog in hun verpakking zaten.

Salah Abdeslam zelf is nog niet gevat. De zoekacties in Molenbeek en vandaag in Duitsland leverden voorlopig niets op.

Meest gelezen