Opnieuw aanschuiven op E17 in Rekkem door grenscontroles

Het is opnieuw aanschuiven op de E17 om Frankrijk binnen te geraken via Rekkem. Dat is het gevolg van de grenscontroles na de aanslagen in Parijs, vorige vrijdag. Het Vlaams Verkeerscentrum bevestigt het vertraagd verkeer. Er wordt sinds vandaag ook een camera met nummerplaatherkenning ingezet om te zien of er verdachte voertuigen uit Frankrijk komen.

Wie vanuit Kortrijk naar Rijsel rijdt, moet rekening houden met een half uur extra. Er staat opnieuw een file van de grenspost in Rekkem tot aan het knooppunt in Aalbeke. Op de E40 aan de Westkust zijn er geen problemen gemeld.

Ook gisteren stond er veel file. Rond 17 uur liep de vertraging zelfs op tot een uur. Het duurde tot laat in de avond vooraleer de grootste hinder voorbij was.

Sinds vanochtend helpt ook de Belgische politie mee met de controles, onder meer met een mobiele ANPR-camera (een camera voor nummerplaatherkenning nvdr.).

"De Franse politie heeft officieel gevraagd aan de Belgische politiediensten om hun controles extra te versterken met Belgische politiemensen. Dit wordt gevraagd aan de federale politie", legt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie uit.

"Vanaf vandaag zullen we dus onze ANPR-camera inzetten als versterking in de controles van de Belgische en Franse politiediensten. Dit betekent dat we een meerwaarde betekenen voor de federale diensten."