Politie gebruikte foute foto op opsporingsbericht doodrijder Vilvoorde

De foto die politie en gerecht gebruikten voor het opsporingsbericht van de doodrijder van Merel (12) was niet die van de dader, maar van een naamgenoot uit Turkije. Dat staat in de kranten van Mediahuis.

"De politie plukte het beeld van een socialenetwerksite en aangezien niemand er een opmerking over maakte, gingen wij ervan uit dat het de correcte foto was", zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. "Op basis van het opsporingsbericht met het bewuste beeld werd de man nochtans formeel geïdentificeerd."

Bij een huiszoeking bij hem thuis in Schaarbeek werd een recente foto van de echte dader gevonden en het is toen dat men de vergissing heeft ingezien. "Hij lijkt er sterk op, maar het was iemand anders", klinkt het bij de politie. Een jammerlijke vergissing, zo luidt het nog. De dader heeft zich uiteindelijk zelf aangegeven en zit nog in de cel.