Salah Abdeslam mogelijk afgezet aan Koning Boudewijnstadion

Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, werd zaterdag bij zijn terugkeer in België mogelijk afgezet aan het Koning Boudewijnstadion. Eén van de twee mannen die hem in Parijs zijn gaan halen, heeft dat verklaard. De tweede man verklaarde dan weer dat ze Salah Abdeslam afgezet hebben in Sint-Jans-Molenbeek. Dat melden verschillende media en het bericht wordt in gerechtelijke kringen bevestigd.

De twee mannen die Salah Abdeslam in Parijs gingen halen, werden zaterdag opgepakt en maandag door onderzoeksrechter Isabelle Panou onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en terroristische aanslag.

Volgens meester Xavier Carrette, de advocaat van een van de twee mannen, verklaarde zijn cliënt dat hij vrijdagnacht een telefoontje kreeg van Salah Abdeslam met de vraag hem te komen halen in Parijs. Samen met een vriend vertrok de man naar Parijs om Salah Abdeslam op te halen. Zowel op de heenweg naar Parijs als op de terugweg naar België werd hun wagen, een grijze VW Golf, gecontroleerd, onder meer ter hoogte van de Franse stad Cambrai. Onderweg zou het trio met geen woord hebben gesproken over de aanslagen. De twee mannen zouden ook geen wapens hebben gezien.

Eenmaal in Brussel namen de twee afscheid van Salah Abdeslam. Volgens de ene gebeurde dat in Sint-Jans-Molenbeek, volgens de andere aan het Koning Boudewijnstadion. De klopjacht op Salah Abdeslam heeft nog geen resultaten opgeleverd.