Verdachte Belgische auto gevonden in Parijs

In Parijs is vanochtend een voertuig teruggevonden dat mogelijk gebruikt werd bij de aanslagen in de Franse hoofdstad. De wagen is ingeschreven in België en zou gehuurd zijn op naam van de voortvluchtige verdachte Salah Abdeslam.

Het gaat om een zwarte Renault Clio die is teruggevonden aan place Albert-Kahn in het 18e arrondissement van Parijs, Montmartre. De wagen stond er geparkeerd op een zebrapad in een bocht. Een raam aan de passagierskant was opengebroken, waarom is nog onduidelijk.

De wagen is volgens de politie "mogelijk gebruikt bij de voorbereiding van de aanslagen". De plaats waar de Clio stond, is gesitueerd centraal tussen het Stade de France en concertzaal Bataclan, de plaatsen waar vorige vrijdag aanslagen gebeurden.

Volgens politiebronnen was de wagen eerder al opgemerkt op de autosnelweg A1, van ons land richting de Franse hoofdstad. Dat kan erop wijzen dat de terroristen de wagen mogelijk hebben gebruikt, minstens om de aanslagen voor te bereiden.

De plaats waar de wagen vanmorgen werd gevonden, werd afgesloten voor alle verkeer. De bevoegde diensten onderzochten de wagen, daarbij kwam ook de ontmijningsdienst aan te pas. Daarna werd de wagen weggesleept voor verder onderzoek. Volgens de politie moet dat onderzoek uitwijzen of de wagen effectief verbonden is aan de aanslagen.