Verdachte opgepakt voor aanrijding agenten in Beernem

Er is een verdachte opgepakt voor de aanrijding van twee agenten vorige week dinsdag in Beernem. De verdachte veroorzaakte de aanrijding met een wagen die hij gestolen had in Gent.

De auto waarmee de verdachte rondreed, was in Gent gestolen. De dief vluchtte ermee naar Beernem, zo'n 30 kilometer verderop. Agenten merkten het voertuig geparkeerd langs de weg op, zonder inzittenden. Toen de dief, samen met twee kompanen terugkwam, is er een schermutseling ontstaan. De dief reed op de twee politiemannen in. Daarbij raakte een van hen zwaargewond, maar hij verkeerde niet in levensgevaar.

De autodief en de twee handlangers zijn dan in aparte wagens weggevlucht. Bij een inhaalmanoeuvre botste de dief op een tegenligger. Ook die bestuurder werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De dader is te voet verder gevlucht.

Enkele uren later besloten de twee handlangers toch naar de politie te stappen. De identiteit van de dief was zo bekend bij de politie. De dief werd uiteindelijk opgepakt in Slowakije. Het parket van Brugge vraagt de uitlevering van de man.