Vermist Nederlands gezin terecht op Sardinië

Een Nederlands gezin dat op Sardinië spoorloos verdwenen in het gebergte ten zuidoosten van de plaats Nuoro, is terecht. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Het gezin is in goede gezondheid teruggevonden, meldt de lokale politie, die verder geen mededelingen wil doen over de zaak.

De grote zoekactie door brandweer en politie werd maandagavond op touw gezet nadat de huurauto van het gezin op een bergweggetje was opgemerkt. Een toeriste belde de politie, omdat die het vreemd vond dat die auto er al sinds zaterdag stond. De Britse vrouw wist dat de Nederlanders een excursie ging maken in de bergen.

Volgens lokale media bestaat het Nederlandse gezin uit een ouderpaar en twee jonge kinderen. Ze waren vrijdag aangekomen voor een vakantie op het Italiaanse eiland.