Voedselagentschap haalt broodjes, chocolades en salades uit de handel

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft drie producten uit de handel genomen omdat er pindanoten in zitten. Het gaat om broodjes met gedroogde vruchten, chocolade, pompoen-gembersalades en bionoten.
Archieffoto

De aanwezigheid van pindanoten werd vastgesteld in verschillende producten, terwijl dit allergeen niet op het etiket werd vermeld. Het FAVV besliste om deze producten uit de handel te nemen. De producten werden in België te koop aangeboden bij verschillende detailhandels.

Het gaat om broodjes met gedroogde vruchten van het merk De Trog, chocolade van het merk Green Dream, pompoen-gembersalades van het merk The Hobbit en bionuts van het merk The Hobbit.

Het voedselagentschap raadt consumenten die allergisch zijn voor pindanoten, de producten niet te eten en terug te brengen naar het verkooppunt van aankoop. Daar wordt het product terugbetaald, zegt het FAVV. Wie allergische reacties vertoont na het eten van dit product, wordt aangeraden een dokter te raadplegen.