Voetgangerszone aan De Brouckèreplein wordt terug ingeperkt

Burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepenen Else Ampe (Open VLD) en Alain Courtois (MR) zorgen ervoor dat de autovrije zone kleiner wordt. De buurtbewoners en handelaars van de Adolphe Maxlaan klaagden over minder omzet sinds de invoering van de voetgangerszone en het circulatieplan. Het bestuur gaat nu in op hun vraag door deze verkeerswijziging.

Compensatie

Mayeur wil wel vanaf januari auto's bannen aan de andere kant van het plein, voor het bioscoopcomplex van UGC, ter compensatie. Het autoverkeer van de Emile Jacqmainlaan zou dan ter hoogte van de Nieuwbruglaan moeten afbuigen naar de Lakensestraat of de Maxlaan. "De wijzigingen zouden deel uitmaken van de testfase en zijn niet definitief", zegt de woordvoerder van Ampe tegen Brusselnieuws.

Meer parkeerplaats

Het verkeer in de Adolphe Maxlaan zal ook wijzigen tot één rijstrook. Op deze manier zal er meer parkeergelegenheid zijn.  De parkeerplaatsen nemen toe van 57 naar 99.

"De handelaars vragen ook om opnieuw tweerichtingsverkeer te organiseren op de Adolphe Maxlaan. Daar ging het stadsbestuur niet op in.Donderdag buigt het schepencollege zich ook nog over een communicatieplan om klanten naar het stadscentrum te lokken", schrijft Brusselnieuws.