"Gastheer" terroristen eerder veroordeeld voor doodslag

De eigenaar van het appartement in Saint-Denis waar de Franse politie vanmorgen een grote antiterreuroperatie deed, blijkt een zwaar gerechtelijk verleden te hebben. In 2008 werd hij veroordeeld voor doodslag, meldt de Franse krant Le Parisien.

In het appartement van de man werden bij de actie twee terroristen gedood: een vrouw blies zichzelf op, een andere terrorist werd doodgeschoten door de politie.

De eigenaar van het appartement werd samen met 6 anderen opgepakt voor verhoor. Voor de camera's verklaarde hij dat hij de terroristen - die hij onderdak had geboden - niet persoonlijk kende. "Men had mij gevraagd om twee mensen drie dagen op te vangen. Ik weet niet waar ze vandaan komen. Als ik het had geweten, had ik hen dan onderdak geboden?" Onmiddellijk na die verklaring nam de politie hem mee.

Nu blijkt alvast dat de man zelf ook een zware jongen is. In 2008 werd hij tot acht jaar cel veroordeeld omdat hij een 16-jarige had gedood tijdens een ruzie. Het slachtoffer kreeg een hakmes in zijn borstkas. Tijdens zijn proces verklaarde de dader dat hij nooit de intentie had gehad om te doden.