Abdelhamid Abaaoud omgekomen bij raid in Saint-Denis

Abdelhamid Abaaoud, de Belgische terrorist die achter de bloedige aanslagen in Parijs zat, is omgekomen tijdens de raid op een appartement in Saint-Denis vanmorgen. Het Franse parket bevestigt zijn overlijden nog niet, maar het nieuws is aan ons bevestigd door 2 onafhankelijke (Belgische) bronnen.

De raid in Saint-Denis werd uitgevoerd, omdat de politie dacht dat Abaaoud er zich schuilhield. Abaaoud was trouwens ook de man achter de terreurcel in Verviers, die begin dit jaar werd opgerold.

De Franse procureur heeft vanavond een persconferentie gehouden. Daarin kon hij niet bevestigen dat Abaaoud overleden is. Hij zei wel dat Abaaoud niet gearresteerd is bij de raid in Saint-Denis. Daarbij zijn wel 8 anderen aangehouden. Ook minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil zijn overlijden nog niet bevestigen.

Tijdens de raid op het appartement in Saint-Denis bracht een vrouw haar bommengordel tot ontploffing. Die vrouw zou de nicht van Abdelhamid Abaaoud zijn.