Abonnees P-Magazine krijgen eerste drie edities nieuwe P gratis

Abonnees van het ter ziele gegane P-Magazine zullen de eerste drie edities van het nieuwe - vanaf dan maandelijkse - magazine opgestuurd krijgen. Dat bevestigt de nieuwe eigenaar - uitgeverij ’t Seerenbosch - in "De inspecteur" op Radio 2, nadat de redactie van het programma vragen had binnengekregen.

Na het faillissement van uitgeverij Think Media lag begin vorige maand de laatste P-Magazine in de krantenwinkel. Uitgeverij ’t Seerenbosch deed uiteindelijk een bod op de titel, maar nam de papieren versie en bijhorende redactie niet over.

Jammer voor de trouwe lezers van het blad en zeker voor die mensen die een abonnement hadden dat nog niet was afgelopen. Zij wisten tot op vandaag nog niets, zo kregen ze op de redactie van het Radio 2-programma "De inspecteur" te horen.

"Abonnees kunnen twee zaken doen", zegt curator Erik Greeve in het programma. "Enerzijds kunnen ze een aangifte van schuldvordering indienen bij de rechtbank van koophandel, maar de kans is bijzonder klein dat daar iets uit de bus zou komen. Anderzijds kunnen ze eens contact opnemen met de nieuwe eigenaar, die misschien enige soelaas kan bieden."

Die nieuwe eigenaar heeft enige tijd geleden namelijk al aangekondigd dat het start met een nieuw - voortaan maandelijks - magazine, dat gewoon P zal heten. "Wij zullen de abonnees niet in de kou laten staan", benadrukt Kurt Aerts. "Wij gaan alle abonnees drie edities van P bezorgen. Wie ons na die periode nog het vertrouwen schenkt, zal gevraagd worden om een domiciliëring af te sluiten. De eerste negen maanden daarvan zullen niet aangerekend worden. In totaal krijgen ze dus twaalf maanden lang een gratis P."