Bedrijfswagen voor alle 4.700 werknemers bij ArcelorMittal Gent

Bij het staalbedrijf ArcelorMittal in Gent, het vroegere Sidmar, krijgen alle 4.700 werknemers een bedrijfswagen. Ook de 3.300 arbeiders, schrijft De Tijd.

"Het is een flexibele vorm van verloning", zegt woordvoerder Jan Cornelis in de krant. "We zijn geen uitzondering. Tal van andere bedrijven deden het al voor ons." Volgens Cornelis gaat het om een kostenneutrale operatie. "Elke werknemer kiest op vrijwillige basis. We hebben er geen belang bij of het er veel zijn of niet."

Bedrijfswagens zijn door hun gunstige fiscale behandeling al jaren een populaire manier van verloning in ons land. De afgelopen jaren schonken ook de Belgische grootbanken 10.000 bedrijfswagens aan hun werknemers als extralegaal voordeel. De denktank OESO tikte ons land deze maand nog op de vingers voor het 'genereuze systeem' van bedrijfswagens. Maar de kans is klein dat daar in de huidige regeerperiode nog aan gemorreld wordt, schrijft De Tijd.

Het bedrijfswagenplan is niet uniek in ons land. Ook de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC en Belfius voorzien voor alle werknemers bedrijfswagens. De laatste jaren zorgde dat al voor bijna 10.000 extra bedrijfswagens.