De Wever zegt Britse premier Cameron zijn steun toe

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is vandaag ontvangen op Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier David Cameron. De Wever sprak er opnieuw zijn steun uit voor de Europese hervormingsplannen van Cameron.

De Wever had eerder al zijn goedkeuring uitgesproken nadat Cameron zijn eisen inzake de hervorming binnen de Europese Unie had uiteengezet. Als hij in grote mate zijn zin krijgt, wil Cameron dan die hervormingen voorleggen in een referendum over Brits lidmaatschap van de EU en die zelfs openlijk verdedigen.

Vandaag kon De Wever dat nog eens zelf even gaan vertellen aan de Britse premier die in Londen drie kwartier de tijd had voor de N-VA-voorzitter. Het is niet de eerste keer, want in 2011 was De Wever ook al eens te gast in de ambtswoning van de Britse premier.

De band tussen Cameron en De Wever loopt via de Europese Conservatieven, de fractie in het Europees Parlement waarin zowel de Conservatieven van Cameron als de N-VA zitten.

Het bezoek en de steun van De Wever aan Cameron, is dan weer vervelend voor premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Hun liberale fractie in het EP, onder leiding van onze ex-premier Guy Verhofstadt (Open VLD) is dan weer erg pro-Europees.