Eagles of Death Metal: "Vive la musique, vive la liberté, vive la France"

Eagles of Death Metal heeft voor het eerst gereageerd na de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. De Amerikaanse groep speelde in de Bataclan op het moment dat terroristen het vuur openden. Ze annuleren voorlopig ook alle optredens.

"We zijn geschokt en proberen nog steeds te begrijpen wat er is gebeurd in Parijs", zo staat te lezen in het bericht. Bij de terreuractie kwamen vele mensen om het leven, onder hen ook een crewlid, drie leden van de platenmaatschappij en heel wat fans.

"Hoewel we verbonden zijn in verdriet met de slachtoffers, fans, families, burgers van Parijs en iedereen die getroffen is door het terrorisme, zijn we trots dat we er nog altijd samen staan", schrijven ze. "We danken de Franse politie, de FBI en de Amerikaanse en Franse overheidsdiensten. Dit bewijst nog maar eens dat liefde het kwade overschaduwt. Vive la musique, vive la liberté, vive la France en vive EODM."

De band annuleert voorlopig ook alle optredens.