Emoji die huilt van het lachen is Britse "woord van het jaar"

De emoji "Face with tears of joy" (gezicht dat huilt van het lachen) is door de Oxford English Dictionary uitgeroepen tot woord van het jaar. Uit onderzoek door de Universiteit van Oxford blijkt dat deze smiley wereldwijd de populairste is.

Het is de eerste keer dat een emoticon wordt uitgeroepen tot woord van het jaar. Emoji's worden al sinds eind jaren 90 gebruikt, maar in 2015 steeg het gebruik ervan exponentieel, blijkt uit onderzoek.

Wereldwijd is de emoji "Face with tears of joy" de meest gebruikte emoji in 2015. Ook volwassenen gebruiken intussen vaak emoji's in hun communicatie. Volgens de makers van het woordenboek vertolkt dit beeld het best onze levenshouding in 2015.

Andere genomineerden voor het Britse woord van het jaar waren onder anderen sharing economy, ad blocker, refugee, Brexit en dark web.

Meest gelezen