Freddy De Vadder ziet een "Bevergem"-film wel zitten

Bert Vanneste - de acteur achter het typetje Freddy De Vadder - zou graag een film maken van "Bevergem". Dat heeft hij vanavond gezegd op Studio Brussel. "Het succes van de reeks is alleszins fantastisch. Hier had ik enkel van kunnen dromen."
© De wereldvrede Tom Verbruggen

Vanavond is op Canvas de laatste aflevering uitgezonden van de populaire Canvas-reeks "Bevergem". "Het succes is fantastisch. Daar kon ik enkel van dromen", zegt Vanneste. "We dachten wel dat het zou worden opgepikt door het publiek en dat het groeimarge had, maar als de eerste aflevering al zo goed scoort, is het moeilijk om nog te verbeteren."

Of er een tweede reeks zou komen, kan de acteur nog niet zeggen. "Daar is nog niets over beslist. Het verhaal is na deze laatste aflevering rond, maar het is altijd mogelijk om een vervolg te bedenken. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen agenda."

Een film zou Vanneste alleszins wel zien zitten. "De reeks telde eigenlijk een nog een extra aflevering, maar die hebben we moeten schrappen omdat die veel te duur was. De inhoud daarvan zou eigenlijk een vertrekpunt kunnen zijn voor een film. Dat zou ik wel zien zitten."

"Blinde vlekken"

Fans hoeven na vanavond alleszins niet meteen in een zwart gat vallen. Volgende week staat er namelijk "Blinde vlekken" geprogrammeerd, een speciale uitzending met een "fictieve making-off". Waarom werd de reeks opgenomen in het West-Vlaams? En wat is dat nu eigenlijk, dat "nurfen"? Kijkers komen het volgende week te weten.