Joris Luyendijk wint NS Publieksprijs voor "Dit kan niet waar zijn"

De Nederlandse auteur Joris Luyendijk heeft de NS Publieksprijs gewonnen voor zijn boek "Dit kan niet waar zijn". Dat is vanavond bekendgemaakt in het Nederlandse tv-programma "De wereld draait door". Hij haalt het daarmee onder meer van Griet Op de Beeck.
(C) Christie Goodwin

In totaal brachten 73.798 mensen hun stem uit voor een van de zes genomineerden. 19 procent koos voor het boek van Luyendijk. Naast hem en Griet Op de Beeck ("Kom hier dat ik u kus") waren ook Adriaan van Dis ("Ik kom terug"), Esther Verhoef ("Lieve mama"), Alexander Münninghoff ("De stamhouder") en Annegreet van Bergen ("Gouden Jaren") genomineerd.

Het is al de tweede keer dat Luyendijk de prijs in ontvangst mag nemen. In 2007 kreeg hij die voor "Het zijn net mensen". De afgelopen twee jaar won Michel van Egmond de prijs.

De schrijver krijgt een beeld van Jeroen Henneman, 7.500 euro en mag een jaar lang gratis in eerste klas reizen.