Kraanbezetting aan Naamsepoort in Brussel afgelopen

De 8 asielzoekers die maandagochtend op twee kranen waren geklommen aan de Naamsepoort in Brussel, zijn weer op de begane grond. Een deel van de asielzoekers daalde uit eigen beweging af, de andere moesten er door de politie en brandweer uitgehaald worden.

Alle acht bleken na een medische controle in goede gezondheid en zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De asielzoekers, zes mannen en twee vrouwen, klommen maandagochtend rond 04.00 uur op de twee kranen. Het gaat om mensen die al verschillende jaren in België zijn en al even lang tevergeefs verblijfspapieren proberen te krijgen.

Vanochtend was één van de twee vrouwen, die zwanger was, onwel geworden maar ze had geweigerd van de kraan af te dalen, waarna ze boven in de kraan de nodige verzorging had gekregen. In de loop van de namiddag daalden vier van de bezetters dan uit eigen beweging af, waarna de andere vier er door de brandweer en politie werden uitgehaald.