Kraanbezetting asielzoekers aan Naamsepoort gaat derde dag in

De acht asielzoekers die maandag in de vroege ochtend twee kranen hebben bezet op een werf aan de Naamsepoort, hebben daar hun tweede nacht doorgebracht en weigeren nog steeds naar beneden te komen. De Brusselse brandweer en een ziekenwagen zijn ter plaatse gekomen omdat één van de kraanbezetters onwel zou geworden zijn.

De acht asielzoekers klommen maandagochtend rond 04.00 uur op de twee kranen. Het gaat om mensen die al verschillende jaren in België zijn en al even lang tevergeefs verblijfspapieren proberen te krijgen.

De Brusselse lokale politie nam maandag contact op met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) om te zien of directeur Freddy Roosemont, bereid was de asielzoekers te ontmoeten. Directeur Roosemont stemde toe tot een gesprek in de burelen van de DVZ, maar daar wilden de asielzoekers niet op ingaan.