Luk Perceval is Maestro Honoris Causa 2015

Theatermaker Luk Perceval heeft gisteravond de titel Maestro Honoris Causa gekregen van het Conservatorium in Antwerpen. Perceval is 58 en regisseert in binnen- en buitenland.
RIA Novosti
archieffoto

Perceval studeerde zelf af aan het Conservatorium en gaf er later ook les. Luk Perceval begon zijn carrière als acteur aan de toenmalige KNS. Later stond hij aan de wieg van de Blauwe Maandag Compagnie (waarmee hij in 1997 de marathonvoorstelling "Ten oorlog" maakte) en het Toneelhuis in Antwerpen.

De titel werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Gala van de Stichting Conservatorium. Die stichting werd in 1999 opgericht door de directie van het Conservatorium samen met de Antwerpse economische, politieke, academische en culturele gemeenschap. Perceval kreeg eerder al verschillende prestigieuze theaterprijzen.

Vorig weekend kreeg de regisseur nog veel tegenwind toen hij na de aanslagen in Parijs op Twitter en in de media zei dat "we bereid moeten zijn om te gaan praten, ook met IS".