Parijs, 13 november, 21.42 uur: "On est parti, on commence"

In de buurt van de Bataclan in Parijs hebben speurders een mobiele telefoon gevonden afkomstig van één van de terroristen die vrijdag een bloedbad hebben aangericht in de concertzaal. Dat melden Franse media op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Om 21.42 uur is met het toestel een sms-bericht verstuurd: "On est parti, on commence".

De gsm is gevonden in een vuilnisbak vlak bij de Bataclan, zo meldt onder meer de Franse krant Le Monde. Op het toestel hebben de speurders een gedetailleerd plan van de concertzaal ontdekt, evenals een sms-bericht dat vrijdagavond om 21.42 uur met het toestel is verstuurd. "On est parti, on commence" ("We zijn vertrokken, we beginnen"), staat te lezen.

Op basis van deze inhoud vermoeden de speurders dat de gsm toebehoorde aan één van de terroristen die de Bataclan zijn binnengevallen en zichzelf daar na het bloedbad hebben opgeblazen. Wie de bestemmeling van het sms-bericht was, is niet duidelijk.

Wel zou het toestel de speurders naar een adres in Alfortville vlak bij Parijs hebben geleid. Dankzij geolocalisering konden ze achterhalen dat de eigenaar van de gsm zich vóór de aanslagen in die gemeente ophield.