Politie op zoek naar verdachten na terreuralarm Hannover

De politie in Hannover is op verschillende plaatsen in de stad op zoek naar verdachten, nadat terreuralarm tot het afgelasten van de voetbalinterland tussen Duitsland en Nederland heeft geleid. Voorlopig zijn er nog geen arrestaties verricht. Er werden ook nog geen explosieven aangetroffen.

"We zijn op verschillende plaatsen ingeschakeld", zegt Martina Stern, woordvoerder van de lokale politie van Hannover. Meer details wil ze voorlopig nog niet kwijt.
Sinds de wedstrijd Duitsland-Nederland werd afgelast, heeft de politie al meerdere objecten moeten onderzoeken. Maar voorlopig zijn er nog geen explosieven aangetroffen. Het pakket dat op een trein werd ontdekt was volgens Sandra Perlebach van de federale politie een goed gemaakte nepbom, die geen explosieve lading bevatte. "Het zag er wel zeer verdacht uit", aldus Perlebach.

Er wordt nu ook volop gezocht naar de persoon die het pakketje daar heeft achtergelaten. Het was een medereiziger die de man erop attent maakte dat hij iets vergeten was. Maar de persoon reageerde niet en verliet de trein. De trein was van Hannover, via Bremen, op weg naar Oldenburg.