Stille wake in Merchtem afgelast na negatief advies burgemeester

Een stille protestbijeenkomst die de Merchtemse Noord-Zuidraad in het kader van de terreur in Parijs wilde organiseren, is afgelast na negatief advies van de burgemeester.

De stille wake zou nu zondag om 14u georganiseerd worden aan het het oorlogsmonument op de Krekelendries. De organisatoren nodigden iedereen uit om er op te dagen met een veelkleurig lint of een kaarsje. 'We komen op voor vrede, samenhorigheid en solidariteit tegen elke vorm van terreur, terrorisme en oorlog", klonk het.

Burgemeester Eddie De Block gaf de organisatie intussen echter negatief advies. "Hierbij wil ik meegeven dat ik als burgemeester, bevoegd voor politie en veiligheid , niet ben gecontacteerd in verband met het genomen initiatief. Ik vind het niet wijs om bijeenkomsten te organiseren op openbare plaatsen zolang terreurdreiging niveau drie aanhoudt. Molenbeek ligt amper op dertien kilometer van Merchtem centrum. Ik stel de korpschef van de politie in kennis van mijn visie."

De Noord-Zuidraad liet al weten dat het evenement niet zal doorgaan.