Tientallen doden en gewonden bij bomaanslag in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria heeft een zelfmoordterrorist zichzelf tot ontploffing gebracht nabij een benzinestation. Zeker 32 mensen lieten het leven, 80 anderen raakten gewond. Waarschijnlijk zit terreurgroep Boko Haram achter de aanslag.

De zelfmoordterrorist heeft toegeslagen in Yola, een stad in het noordoosten van het land. Zij of hij blies zichzelf op in de buurt van een moskee. Op dat moment verlieten veel mensen het gebedshuis.

Zeker 32 mensen zijn omgekomen. Nog eens 80 anderen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis afgevoerd.

Waarschijnlijk is de aanslag het werk van Boko Haram, de terreurgroep die het noordoosten van het land stevig in de greep houdt en geregeld aanslagen pleegt.

De afgelopen zes jaar heeft Boko Haram zeker 20.000 mensen gedood met raids in dorpen en zelfmoordaanslagen in steden. Dit jaar alleen al, heeft de terreurgroep zeker 2.000 mensen vermoord.

Safety Check

Facebook heeft de zogenoemde Safety Check geactiveerd in de marge van het bloedbad in Nigeria. Hiermee biedt de sociaalnetwerksite iedereen in de buurt de kans aan te geven dat zij of hij in veiligheid is.

Normaal activeert Facebook Safety Check enkel bij natuurrampen, maar na de aanslagen in Parijs gebeurde dat ook. Dat veroorzaakte een storm van kritiek omdat Facebook dat niet deed bij een zelfmoordaanslag in Beiroet een dag eerder. Ook die werd door IS opgeëist.

Via Facebook laat oprichter Mark Zuckerberg weten dat de sociaalnetwerksite Safety Check vaker zal worden geactiveerd.

Meest gelezen