Twee vluchten van Air France omgeleid na bommeldingen

In de VS zijn twee vliegtuigen van Air France omgeleid na een bommelding. Dat bevestigt de Franse luchtvaartmaatschappij. Een vlucht tussen Los Angeles en Parijs is omgeleid naar Salt Lake City. Een vliegtuig dat van Washington naar Parijs vloog, moest een tussenlanding maken in Canada.

De onvoorziene landing van de beide vluchten vond gisteravond plaats. In de beide gevallen lag een anonieme bommelding via de telefoon aan de basis van de maatregel.

Air France-vlucht 65 van Los Angeles naar Parijs kon veilig in Salt Lake City landen, zo meldt een Amerikaanse regeringsambtenaar. Kort daarna werd ook Air France-vlucht 55 tussen Washington en Parijs omgeleid. Het toestel maakte een onvoorziene landing op de luchthaven van Halifax, in de Canadese provincie Nova Scotia. De beide noodlandingen zijn probleemloos verlopen.

"De vliegtuigen waren kort nadat ze waren opgestegen het doelwit van een anonieme dreiging", bevestigt Air France. "Uit voorzorg, en om alle nodige veiligheidscontroles uit te kunnen voeren, besliste Air France om voor de twee toestellen een landing aan te vragen."

Momenteel worden de vliegtuigen, de passagiers en hun bagage gecontroleerd door de lokale autoriteiten. Er loopt ook een onderzoek naar de telefonische bommeldingen. Het is niet duidelijk of de twee telefoontjes door dezelfde beller werden gepleegd.