Verdachten op Antwerpse ring zijn vrijgelaten

De inzittenden van het voertuig dat vanmiddag tegengehouden werd op de Antwerpse ring zijn na verhoor vrijgelaten. Door de politieactie ter hoogte van het viaduct van Merksem, werd de Antwerpse ring een tijd lang in beide richtingen afgesloten. De actie had niks te maken met de nasleep van de aanslagen in Parijs.

De wagen met 3 mannen negeerde een controle door de politie. Het voertuig werd klemgereden op de Antwerpse ring, ter hoogte van het Sportpaleis. De 3 inzittenden werden uit de wagen gehaald en de inhoud van hun koffer, een aantal pakketten, werd onderzocht door ontmijningsdienst DOVO.

Na verhoor zijn de mannen dus vrijgelaten. Door de versperring van de ring ontstonden er lange files. Daarom werd beslist de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij te maken.