Vlamingen kijken massaal naar debatprogramma's rond terreuraanslag

De Vlamingen hebben gisterenavond massaal gekeken naar de speciale debatprogramma's naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Ook de nieuwsuitzendingen op zowel Eén als VTM scoorden goed.

Op Eén presenteerden Martine Tanghe en Phara de Aguirre de eenmalige uitzending "Wat nu? Vragen na Parijs". Het programma was oorspronkelijk vandaag gepland, maar door het schrappen van de vriendschappelijke interland België-Spanje werd de uitzending verplaatst naar gisteren.

Gemiddeld keken er 895.565 mensen naar de uitzending, met een marktaandeel van 36,3 procent op de doelgroep 4+ (alle Vlaamse kijkers van 4 jaar en ouder). "Het Journaal" van 19 uur had gemiddeld 1.156.502 kijkers of een marktaandeel van 50,3 procent.

Ook VTM zette de avond in het teken van de aanslagen en de nasleep ervan. "Het grote terreurdebat", dat omstreeks 22.30 uur van start ging, trok gemiddeld 432.000 kijkers. Naar "VTM NIEUWS" keken gisterenavond gemiddeld 790.000 mensen.