Zeker 33 IS-militanten gedood bij luchtaanvallen in laatste drie dagen

Bij de luchtaanvallen die Frankrijk en andere landen de voorbije 72 uur in het noorden van Syrië uitvoerden, zijn 33 jihadisten van de groep IS (Islamitische Staat) gedood, zo heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gezegd.

"Bij de Franse en Russische luchtaanvallen van zondag, maandag en dinsdag op wapendepots, kazernes en controleposten in en rond de stad Raqqa zijn 33 doden en tientallen gewonden gevallen in de rangen van IS", zei Rami Abdulrahman, directeur van de organisatie, die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is.

"Dat er weinig doden vielen, komt omdat de jihadisten hun voorzorgen hadden genomen. Er stonden alleen bewakers rond de depots en kazernes en het grootste aantal doden viel aan de controleposten", legde hij uit.

Volgens Abdulrahman zijn veel gezinnen van buitenlandse strijders uit de stad vertrokken om hun toevlucht te zoeken tot Mosoel in Irak, een ander bolwerk van IS.

Rusland en Frankrijk hebben de aanvallen op Raqqa, de facto de hoofdstad van IS in Syrië, opgevoerd na de terreuraanslagen van vrijdagavond in Parijs en de aanslag op een Russische vliegtuig dat op 31 oktober in de Sinaï neerstortte. De aanslagen werden door IS opgeëist.