7-jarige Jack geeft zijn centjes voor gevandaliseerde moskee

Een hartverwarmende daad van de 7-jarige Jack Swanson en zijn moeder in de Amerikaanse staat Texas. De jongen verneemt dat de buren, een moskee in Pflugerville, het bezoek kregen van vandalen. Jack -niet-moslim- maakt prompt zijn spaarvarken leeg en geeft zijn centen (20 dollar) aan Faisal Naeem, lid van de moskee. "Dit geeft mij hoop", stelt Faisal.

Faisal legt het verhaal van de vandalen uit aan  nieuwszender ABC. Hij vond aan de moskee een verscheurde koran terug. "We vrezen de volgende stap: iemand gewapend die de moskee binnenstapt", zegt Faisal, duidelijk in shock. Na het interview en terwijl de camera nog draait, loopt Jack plots naar Faisal en geeft hem een dollarbiljet. Waarop een welgemeende "dank je wel, kameraad" volgt.

"Dit geeft me hoop, hoop dat het niet de ene tegen de andere is", zegt Faisal over het gebaar. "Binnen 2, 10 of 20 jaar ben ik er niet meer, maar mijn kinderen en Jack -beide Amerikanen en hier geboren-  zullen samen opgroeien."

Ook de moeder van Jack, Laura, steunt haar zoon voor de volle 100 procent. "Het maakt niet uit waarin Faisal of ik geloven. Alle geloof is belangrijk, zeker een vredelievend geloof. Wat gebeurde in Parijs, gebeurt niet in Pflugerville. We zouden elkaar moeten steunen", besluit ze.

lees ook